Älykäs yhteenliitetty puutarha

Eikö olisi ihanaa, jos puutarhasi hoitaisi itse itseään ja saisit keskittyä vain sellaisiin asioihin, joista oikeasti pidät? Nyt se on mahdollista. Automatisoitujen tai puhelimen kautta ohjattavien kastelujärjestelmien, tunnistimien ja ajastimien avulla sinunkin puutarhasi voi muuttua hetkessä älykkääksi keitaaksi. Näillä vinkeillä opit liittämään puutarhasi toiminnot yhteen.

Älykäs yhteenliitetty puutarha

Kastele kasvisi poissa ollessasi

Asianmukainen kastelu on salaisuus kasvien hyvinvointiin ja kukoistukseen. Hemmottelevien auringonsäteiden ja ravinnerikkaan mullan lisäksi kasvit tarvitsevat kastelua tasaisin väliajoin sekä riittävissä määrin.

Automaattinen kastelujärjestelmä

Automaattinen kastelujärjestelmä on täydellinen ratkaisu esimerkiksi kesän lomailuja ajatellen, sillä se pitää kasvit hoidettuina myös poissa ollessasi. Upotettu sadetin sammuttaa sekä nurmikon että kasvien janon. Gardenalta löytyy useita erilaisia älytoimintoja sisältäviä automaattisia kastelujärjestelmiä myös kukkapenkkejä ja parvekelaatikoita varten.

  • Digitaalinen ohjelmointi. Hallitse kastelua mukana tulevan ohjelmoitavan vesiajastimen sekä Water Control -toiminnon avulla. Säädelläksesi kastelua itse voit myös valita järjestelmän, joka liitetään älypuhelimeen sovelluksen avulla.
     
  • Upotettava sadetin. Laite on saatavana popup-sadettimena, micro-drip -sadettimena, joka hoitaa kastelun hienolla suihkulla, tai tavallisena sadettimena, jota ohjataan digitaalisen tekniikan avulla.
     
  • Vettä säästävä ja ympäristöystävällinen kastelujärjestelmä. Säästä vettä valitsemalla kastelujärjestelmä, jonka sisäänrakennettu sensori tunnistaa, milloin maa tarvitsee vettä. Näin kasveja ei tule ylikasteltua ja huomioit samalla myös ympäristön. Kyseessä on siis älykäs ratkaisu!

Suunnittele puutarhan kastelu

Ensimmäinen askel älykkään kastelujärjestelmän luomiseen on puutarhan yleiskatsaus. Missä kohdassa on varjoisaa suurimman osan päivästä ja minne aurinko paistaa eniten? Mitkä kasvit tarvitsevat eniten vettä ja mitkä pärjäävät vähemmällä kastelulla? Näiden tietojen perusteella voit luoda erilaisia kasteluvyöhykkeitä, asettaa kullekin alueelle sopivan kasteluvälin sekä säätää veden määrää kasvien tarpeiden mukaiseksi.

Vaihtele manuaalisen ja automaattisen kastelun välillä

Joskus voi olla vain ihanaa napata kastelukannu käteen ja kastella puutarha tai kukkapenkki perinteisin keinoin. Etenkin, jos ehdit viettää puutarhassa hieman enemmän aikaa, voi sen hoitaminen omin käsin olla rauhoittavaa. Manuaalinen kastelu voi olla paikallaan myös tiettyjen äärimmäisen herkkien kasvien kohdalla. Tästä syystä moni kotipuutarhuri käyttääkin kasteluun sekä perinteistä kastelukannua että monia hienouksia sisältävää älykästä kastelujärjestelmää samanaikaisesti.

Lue lisää

Näin onnistut puutarhakasvien ja kesäkukkien kastelussa kesällä >>
Kaksi valmiiksi värisommiteltua kukkapenkkiä puutarhaasi >>

Olet tässä:


Metallinen ruiskupistooli Gardena

Musta

3999
Lue lisää

Suihkupistooli Gardena

Musta

5499
Lue lisää

Mårbacka-pelargoni

Ø14 cm, Pinkki

999
Lue lisää
Tähkälaventeli 'Felice'
Kanta-asiakas -25%

Tähkälaventeli 'Felice'

Ø10,5 cm, Sininen

499
Lue lisää
Viherliljapuu 'Red Star'
Kanta-asiakas -25%

Viherliljapuu 'Red Star'

Ø17 cm, Punainen

1799
Lue lisää
Orvokkiamppeli pienikukkainen
Kanta-asiakas 7,99

Orvokkiamppeli pienikukkainen

Ø25 cm, Useita värejä

999
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta