Postinumero |
Huom!
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Luo lämmin syystunnelma sisääntuloon >

Huonekuusi

Huonekuusi (Arucaria heterophylla) on viime vuosina kasvattanut suosiotaan ja se onkin nyt todella trendikäs ruukkukasvi. Se luo herkän vaikutelman ja muodostaa jännittäviä yhdistelmiä yhdessä muiden vihreiden kukkien kanssa. Huonekuusen vaaleanvihreät, pehmeät neulaset pysyvät koko vuoden. Oksat kasvavat kerroksissa ja ajan mittaan kuuset voivat kasvaa jopa kaksimetrisiksi.

Yhdistele värejä ja muotoja

Huonekuusi ylhäisessä yksinäisyydessään upeassa ruukussa tuo eloa kotiisi, mutta sopii myös muiden vihreiden kasvien yhteyteen. Luo mahtavia yhdistelmiä lattialle, ikkunasyvennykseen tai sivupöydälle suurilehtisistä, pilkullisista tai punalehtisistä kasveista kuten esim. maijoista, peikonlehdistä ja jättiliuska-aralioista. Lisää rakenteeltaan ja ilmeeltään erilaisia ruukkuja eloisien asetelmien aikaansaamiseksi.

Paras sijainti

Huonekuusi viihtyy hyvin valoisassa paikassa, lasitettu, pakkaselta suojattu ulkotila on ihanteellinen. Vältä suoraa auringonvaloa ja sijoittamista lämmityksen läheisyyteen. Kesäkuukausien aikana voit sisustaa sen avulla myös parvekkeen tai terassin varjoisan kohdan. Kasvivalaisimen, esim. Plantagenin tyylikkään Anoda-lampun avulla huonekuusi voidaan sijoittaa hieman pimeämpäänkin paikkaan kodissa. Täältä löydät lisää esimerkkejä kasvivalaisinvalikoimamme tuotteista.

Kuinka huonekuusi kastellaan

Huonekuusi kaipaa enemmän vettä kesäaikaan, jolloin multa tulee pitää hieman kosteana, kun taas talviaikaan, erityisesti viileässä sijaintipaikassa, voit olla säästeliäämpi kastelun suhteen. Liiallinen vesi tai liian lämmin sijaintipaikka voivat johtaa kuusen neulasten varisemiseen. Kasvi pysyy tuoreempana, jos se käy kääntymässä suihkussa silloin tällöin. Lisää veteen puoli annosta ravinnetta kerran viikossa keväästä syksyyn, niin kasvi saa tarvitsemansa ravinteet voidakseen kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Istuta uudelleen?

Kun kukka on kasvanut muutamien senttimetrien verran, on hyvä ajatus istuttaa se uudelleen suurempaan ruukkuun, jotta juuret saavat enemmän tilaa ja kasvi seisoo tukevammin. Käytä Plantagenin kukkamultaa ja istutusruukkua tai terrakottaa, joka on halkaisijaltaan n. 10 cm suurempi kuin nykyinen ruukku. Kastele niin, että multa on läpimärkää uudelleenistuttamisen jälkeen.

Huonekuusi jouluksi

Huonekuusi sopii upeasti kotisi sisustamiseen ympäri vuoden, mutta se sopii uskomattoman upeasti jouluisiin kukkiin, sammaleeseen ja havukasveihin yhdistettäväksi. Pienen valoketjun ja muutamien höyhenenkevyiden koristeiden avulla luot modernin joulukuusen tai lastenhuoneen upean kuusen, jonka pehmeät neulaset eivät varise.

Lue lisää

Erilaisia havukasveja sisäänkäynnille >>
Setrit >>
Kuusi >>

Huonekuusi
red
-30%
Augmented reality

Huonekuusi

Korkeus 95 cm, Vihreä

2799 3999
Lue lisää

Ruukku Roy

Ø26 cm, Harmaa

3499
Osta 3 maksa 2
Lue lisää

Kastelukannu

7.5 L, Vihreä

4049
Lue lisää
Ei sesongissa

Kasviravinne

1 L

639
Lue lisää
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc