Pääsiäisestä alkaa kukkien aika, ja silloin siirrytään viettämään aikaa ulkona. Istuta kylmää kestävät sipulit kevätruukkuun ja käytä koristeluun keltaisia narsisseja ja tulppaaneja.

Juhlista pääsiäistä kevätkukilla

Aurinko lämmittää, ulkokalusteet otetaan esiin ja kylmää kestävät taimet istutetaan ulos ruukkuihin. Voimakkaat värit ja kauniit kimput kuuluvat kevääseen, samoin pikkuhiljaa heräilevien kasvien uusi kasvukausi. Viherpeukaloilla on edessään paljon mukavaa odotettavaa pääsiäisen lähestyessä. 

Saatavilla on paljon kasveja, jotka viihtyvät keväisessä valossa

Esimerkiksi orvokit, leinikit, esikot, tuhatkaunot ja hyasintit viihtyvät hyvin kevätruukuissa ja tuovat väriä ulkokeitaaseen jo pääsiäisenä. Huomaa, että pakkasta voi esiintyä monissa osissa maata jopa toukokuussa. Nosta kylmänarat kasvit sisälle ennen pakkasyötä.

 • Orvokit ovat kestäviä kevätkukkia, jotka selviävät jopa viiden asteen pakkasessa. Ne viihtyvät parhaiten auringossa tai puolivarjossa ja pitävät tasaisesta kastelusta.
   
 • Leinikki on kevätkukka, joka viihtyy parhaiten 0–15 asteen lämpötilassa. Nosta ruukku sisälle ennen kylmiä pakkasöitä. Leinikki viihtyy kosteassa mullassa ja valoisassa paikassa.
   
 • Esikko sopii hyvin sekaistutuksiin. Istuta valkoinen esikko samaan ruukkuun roosan väristen hyasinttien ja krookusten kanssa toivottamaan kevät tervetulleeksi.
   
 • Bellis eli tuhatkauno on raikas kevätkasvi, jota on saatavana useissa eri väreissä ja joka sopii hyvin sekä parvekkeelle että terassille. Tuhatkauno viihtyy parhaiten kosteassa mullassa.
   
 • Helmihyasintti on kukkiva ja kestävä sipulikasvi, joka kestää ulkona pitkään kauniina. Se sopii hyvin sisääntulon istutuksiin luomaan kutsuvaa tunnelmaa. Kestää pientä yöpakkasta.

Kevätkukat – tutustu valikoimaamme

Koristele tulppaaneilla ja narsisseilla

Toinen helppo tapa juhlistaa kevään tuloa on panostaa koristelussa keltaisiin ja valkoisiin narsisseihin. Helppohoitoiset sipulikasvit tulee sijoittaa mahdollisimman viileään paikkaan, jotta ne kestäisivät pitkään. Ne tarvitsevat vain vähän vettä ja näyttävät hyvältä ruukuissa yhdessä muiden kevätkukkien, sammaleen ja värikkäiden pääsiäismunien kanssa.

Tulppaani on kevään suosikki, ja tästä liljakasvista on saatavana monia eri värejä. Pääsiäisen lähestyessä suosituin on keltainen tulppaani.