Tiesitkö, että voit käyttää kasveja helposti olohuoneesi tilanjakajina? Muutamalla huolellisesti sijoitetulla kasvilla voit luoda kokonaan uuden paikan lukunurkkaukselle, tv-sohvalle tai ruokailuryhmälle.

Kasvit tilanjakajina

Aseta lattialle ja ikkunalle suuria viherkasveja ja sohvapöydälle ihastuttavia ruusuja, niin olohuoneesi saa upean viidakkomaisen tyylin. Voit asettaa kasveja eri korkeuksille jakkaroiden ja jalustojen avulla. Lue kahdeksan viihtyisyyttä lisäävää vinkkiä, joiden avulla saat paljon kasveja mahtumaan pienelle alalle.

Näin käytät kasveja tilanjakajina

  1. Luo huone huoneeseen: aseta matalalle penkille useita suuria kasveja, jotka luovat siten vihreän seinän. Aseta vierekkäin erikorkuisia, -värisiä ja -muotoisia viherkasveja.
  2. Kasvien hoito on helpompaa, kun käytät suurikokoisia, reiättömiä ruukkuja. Pidä kasvit kauniina ja terveinä suihkuttamalla niitä vedellä joka toinen viikko. Siten ne myös parantavat sisäilman laatua tehokkaammin.
  3. Huoneen hämärämpiin nurkkiin sopivat parhaiten palmuvehka ja isoanopinkieli. Ne ovat helppohoitoisia kasveja, jotka eivät vaadi paljon valoa.
  4. Tee olohuoneesi lukunurkkauksesta ihana, vihreä keidas. Saat nurkkauksesta rauhallisen asettamalla lattialle suurikokoisia kasveja ja kattoon amppelikasveja. Suositut pikkukentiapalmu ja peikonlehti ovat helppohoitoisimpia sisustuskasvejamme.
  5. Voit myös koota useita kasveja pienelle pöydälle. Leikkaa yhdestä kasvista oksa kauniiseen maljakkoon. Aseta monta kasvia ikkunalle riviin, niin saat kauniin vihreän näkösuojan. Tai yhdistele eri kukkia ja oksia vapaasti kauniisiin kimppuihin. Päästä luovuutesi valloilleen ja luo mieleisesi kukkakimppu tai pöytäkoriste. 
  6. Jos viherpeukalosi on keskellä kämmentä, voit hankkia suuren vadin tai kulhon ja asetella siihen tiiviisti kaktuksia ja mehikasveja. Asetelma näyttää sohvapöydällä kauniilta eikä kuihdu ajoittaisista laiminlyönneistä. Kauniin yhdistelmän luovat esimerkiksi isoanopinkieli, aloe vera, anopinkieli, paunikko ja korallikaktus.
  7. Eriväriset kasvit, joiden lehdet ovat erimuotoiset, antavat sisustukselle eloa. Neutraalin valkoisissa ruukuissa niiden värit ovat edukseen. Aseta suuren viirivehkan viereen maija ja saniainen. Viirivehkan oksasta saat myös kestävän leikkokukan.
  8. Haaveiletko paremmasta sisäilmasta? Kaunislehtinen, valkokukkainen viirivehka on suosittu ruukkukasvi ja myös yksi tehokkaimmin ilmaa puhdistavista kasveista.

Lue lisää

Ihania kasveja kaikille ikkunoille >>
Sisusta viherkasveilla >>Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta