Haluamme nykyaikana paljon kasveja sisätiloihin – emmekä vain pieniä ikkunalaudan koristeita, vaan myös suuria kasveja lattioille sekä amppeleihin katosta riippumaan. Valitse eri lajeista sekä värisävyjen ja muotojen kirjosta. Kasvit tekevät kodistasi elävämmän.

Sisusta viherkasveilla

Eri korkeuksissa

Voit sijoittaa kasveja eri korkeuksiin erilaisten jakkaroiden ja hyllyköiden avulla. Tämä luo viehättävän vaikutelman, ja tällä tavoin pieneenkin tilaan mahtuu enemmän kasveja. Kokeile eri viherkasveja eri korkeuksilla ja vaihtele lehtien muotoja ja värejä.

Kokoa useita kasveja yhteen pienelle pöydälle, leikkaa oksia ja laita ne hienoihin maljakoihin. Aseta maljakot riviin ikkunalle ja luo kukoistava näkösuoja. Jaa huone kukoistavalla seinällä asettamalla useampia suuria kasveja matalaan penkkiin.

Helppohoitoiset suosikit

Eikö kasvien hoito ja niistä huolehtiminen kuulu intohimoihisi? Hanki suuri kulho tai vati (reuna 3–4 cm korkea) ja istuta siihen tiheästi kaktuksia ja mehikasveja. Nämä kasvit näyttävät hienoilta sohvapöydällä, eikä niitä haittaa, jos unohdat ne joksikin aikaa.

Isoposliinikukka voi kuivahtaa kastelujen välillä ja selviytyä itsekseen jonkin aikaa paksujen lehtiensä ansiosta. Kasvi kasvattaa pitkiä köynnöksiä, jotka ovat usein jo valmiiksi kääriytyneet kaaren tai tornin muotoon. Kaaren muotoon kasvanut isoposliinikukka sopii hienosti istutettavaksi matalaan vatiin muiden kuivumista kestävien viherkasvien, kuten mehiruusukkeen ja herttalyhdyn (herttaköynnöksen), kanssa. Laita pohjalle hieman multaa, aseta kasvit paikalleen ja lisää koristekiviä.

Kasvit ikkunassa

Ikkunoissa avaavat paljon mahdollisuuksia kasvien sijoittamiseen. Talviaikaan, kun aurinko ei paista liian voimakkaasti, valintasi voi olla mikä tahansa kasvi, kuten varjoviikuna, orkidea, rahapuu, kirjoheinä ja palmuvehka. Levittele kasvit ikkunalaudalle erilaisissa ruukuissa, jotka myös luovat tunnelmaa. Etelänpuoleisella ikkunalla voit pitää keväällä ja kesällä esimerkiksi maksaruohokasveja, hibiskusta tai varjoviikunaa.

Riippuvat kasvit

Laittamalla ikkunaan amppeleita voit luoda sekä näkösuojaa että lisätä huoneen kukoistusta. Ikkunalauta ei välttämättä riitä, kun kasvit ovat valloittaneet elämäsi. Ripustamalla kasveja eri korkeuksiin ja käyttämällä eri lajeja saat aikaan monimuotoisen ikkunan. Kirjorönsylilja on erittäin helppohoitoinen amppelikasvi, joka pärjää niin auringossa kuin varjossakin.

Pöytäkoristeet

Muratti on hyödyllinen kasvi, joka on tyylikäs niin kaaren muotoon kasvatettuna kuin riippuvana köynnöksenä. Kasvi sopii hyvin myös pöytäkoristeeksi. Aseta muutama leikattu köynnös suoraan pöytäliinalle tai halutessasi pieneen maljakkoon. Muratin voi istuttaa myös pienten kasvien kanssa samaan kulhoon tai vatiin ja peittää multa koristekaarnalla tai -kivillä. Kokeile esimerkiksi saintpaulia tai itulehtiä (Kalanchoë).

Rauhaisa keidas

Muunna olohuoneen lukunurkkaus vihreäksi keitaaksi. Voit tuntea olosi rauhalliseksi suurten lattialla sijaitsevien sekä amppeleissa riippuvien kasvien ympäröimänä. Traakkipuu (lohikäärmepuu), palmuvehka ja anopinkieli ovat helppohoitoisimpia suosikkejamme sinulle, joka et halua kuluttaa kaikkea aikaasi kasvien kasteluun ja hoitoon.

Lue lisää

Syksyn puhutuimmat kasvitrendit >>
Huonekasvien valaistusopas >>
Kasvi- ja viljelytrendejä >>Muratti, pitkät versot

Korkeus 80 cm, Vihreä

849
Lue lisää

Amppeliruukku Alva

Ø16 cm, Vihreä

2399
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta