Piristä eteistä tai sisäänkäyntiä ikivihreillä kasveilla, joulukukilla ja oksilla. Jouluinen koristelu saa vieraasi tuntemaan itsensä tervetulleiksi heti sisään astuessaan. Yksittäiset tai asetelmaan istutetut hyasintit, havut ja jouluruusut kuuluvat kaikki jouluun.

Luo joulun tuntua eteiseen

Talviset havukasvit ruukussa

Havukasvit ovat näyttäviä, tuoksuvat hyvälle ja ne ovat jouluisia. Monet havukasvit sopivat sisäänkäynnin yhteyteen, ja voit sijoittaa niitä joko ulos ulko-oven molemmin puolin tai sisälle eteisen pöydälle.

Esimerkkejä jouluisista havukasveista

  • Lawsoninsypressi – Pilarinmuotoinen kasvi, jolla on pehmeät neulaset. Näyttävä ruukkuistutuksissa. Sypressi pitää valosta ja viihtyy etenkin valoisalla puolella sijaitsevassa eteisessä.
     
  • Kartiovalkokuusi – Tämä kuusi sopii erityisen hyvin ulos sisäänkäynnin yhteyteen. Jos pidät sitä sisällä, voit koristella sen pienillä palloilla ja kimaltavilla nauhoilla, kun taas jouluvalot sopivat paremmin ulkotilaan.
     
  • Himalajan setri – Täydellinen kasvi sisääntulon yhteyteen. Tällä kasvilla on suloiset, riippuvat oksankärjet ja tuuheat neulaset. Aseta setri-istutus pöydälle ja laita sen alle tonttukoristeita ja jouluruusu vierelle. Himalajan setri käy myös kuistille lyhdyn viereen.
     
  • Pinja Silver Crest – Tämä väritykseltään vaaleanvihreä, elegantti pieni havukasvi on kaunis yksittäisenäkin kasvina sisäänkäynnin yhteydessä. Aseta se ruukkuun tai osaksi suurempaa istutusta isosalalin kanssa.

VINKKI! Voit yhdistellä vapaasti vihreän eri sävyjä ja koristella kasveilla eteiskuistin tai sisäeteisen. Vihreät kasvit tekevät tilasta vehreän ja mitä enemmän eri sävyjä käytät, sitä eloisamman kasviryhmän saat aikaan. Voit myös luoda asetelman kuusenhavuilla katetulle alustalle.

Käytä portaiden korkeuserot hyödyksi

Jos sisäänkäyntisi yhteydessä on portaat, voit luoda helposti kutsuvan asetelman koristelemalla portaat vihreillä kasveilla ja kukilla, joita voit yhdistää lyhtyjen ja jouluvalojen kanssa. Voit muodostaa useita tasoja ja luoda mielenkiintoisen vaikutelman. Portaita hyödyntämällä asetelmasi tulee myös hyvin näkyviin, eivätkä kasvit jää koristeiden taakse.

Joulukranssi

Voit ripustaa joulukranssin yhtä hyvin kotisi sisä- tai ulkopuolelle. Luo vihreä pohja puolukanoksilla tai männynhavuilla ja lisää asetelmaan pieniä jouluomenoita, isosalalia, käpyjä tai olkia. Kierrä ympärille punaista nauhaa ja sido lopuksi rusetti.

Monenlaisia joulukukkia

Kun astut kyläpaikan ovesta sisään, joulukukkien tuoksu luo mieleesi erityisen tunnelman. Voit käyttää eteisessä katseenvangitsijana erilaisia kukkia, kuten hyasintteja, jouluruusuja, amarylliksia ja joulutähtiä. Lisää rahkasammalta, koristeoksia ja pieniä tonttuja. Laita hieman vihreää sammalta lasipurkkiin ja kieputa valoköynnöstä purkin sisä- ja ulkopuolelle. Asetelma on helppo luoda ja se sopii hyvin suuren joulukukkaruukun tai adventtikynttilän viereen.

Lue lisää

Ikivihreät pensaat - näin onnistut >>
Puutarha koreaksi valoilla >>
Tee itse joulukranssi >>Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta