Postinumero |
Huom!
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

-30% kaikki viherkasvit tarjous on voimassa 31.10.asti. >

Tee itse joulukranssi

Käsillä tekeminen on hauskaa ja rentouttavaa! Tee kranssi syksyyn tai jouluun itse tai vaikka ystävän kanssa. Kranssi sopii mainiosti ulko-oveen, kattauksiin tai vaikka koristeeksi seinälle.

Teetpä syksyistä kranssia kanervista tai jouluista havukranssia, teet ne samalla tavalla olkikranssipohjaan.

Jos teet kranssin olkikranssipohjaan havuista tai muista kasveista, voit säästää kranssin ja vaihtaa vain koristeet tilanteen tai vuodenajan mukaan. Pue kranssi jouluksi punaisiin koristeisiin ja vaihda valkoisiin uudeksi vuodeksi. Kierrätystä parhaimmillaan!

Näit sidot kranssin - katso ohjeet vaihe vaiheelta

Alta löydät ohjeet kranssin tekemiseen vaihe vaiheelta. Voit myös katsoa havainnolliset ohjeet videolta.

Kranssin tekemiseen tarvitset:

 • Olkikranssipohjan - löydät useita erikokoisia vaihtoehtoja Plantagenin myymälästä.
 • Kasveja - tässä on käytetty kuusen ja männyn havuja sekä skimmiaa
 • Koristeita - esimerkiksi käpyjä
 • Puutarhasakset oksien ja havujen leikkaamista varten
 • Kukkalankaa
 • Narua tai nauhaa kranssin ripustamiseen

1. Valitse mieleisiäsi havuja. Tässä on käytetty kuusen- ja männynhavuja sekä skimmiaa. Skimmian lehtien erilainen muoto ja kukat luovat harmonisen tunnelman.

VINKKI! Valmistele ja leikkaa etukäteen kaikki materiaalit, joita aiot käyttää, niin itse kranssin sitominen sujuu vaivattomasti.

2. Kiinnitä kukkalanka olkikranssipohjan ympärille.

3. Tee pieni kimppu materiaaleista ja sido se kiinni kranssiin

VINKKI! Kiinnitä koristeet napakasti, sillä kasvit kutistuvat kuivuessaan. Jos kranssi on pieni, on hyvä, etteivät kimput ole liian isoja ja peitä kranssin keskellä olevaa reikää.

4. Jatka kimppujen lisäämistä kranssin ympäri. Sijoita seuraava kimppu aina niin, että se peittää edellisen kimpun sidotun langan. Peitä sekä kranssin sisä- että ulkopuoli. Tarkastele kranssia eri puolilta niin näet, ovatko koristeet tasaisesti vai näkyykö kranssipohja jostain kohtaa.

VINKKI! Kranssi pysyy symmetrisenä, kun pidät eri kasvit samassa järjestyksessä. Voit esimerkiksi vuorotella kuusen- ja männynkimppuja ja laittaa joka kolmanneksi kimpuksi skimmiaa. Kokeile ja katso, miten saat kauneimman lopputuloksen.

5. Kun koko kranssi on koristeltu, kiinnitä viimeinen kimppu osittain ensimmäisen kimpun reunan alle. Näin viimeisen kimpun lanka jää piiloon ja kranssiin ei jää aukkoa.

Kannattaa laittaa kukkalanka oksien väliin niin, etteivät kasvit litisty ja lanka on näkymättömissä.

6. Kun kranssi on mielestäsi valmis, kiinnitä kukkalanka kranssin takapuolelle. Laita sitten vielä ripustuslanka.

VINKKI!Tuliko kranssista epätasainen tai näkyykö pohja? Ei hätää! Lisäoksien kiinnittäminen on nopeaa ja helppoa. Oliko kranssista vaikea saada tasainen? Kiinnittämällä isomman koristeen johonkin kohtaan saat epätasaisuudet piiloon.

7. Kun kranssi on valmis, voit alkaa kiinnittää koristeita. Tässä kranssissa koristeena on käytetty käpyjä. Kiinnitä käpy kranssiin laittamalla kukkalanka kiinni käpyyn ja kiertämällä sitten se kranssin ympäri. Asettele lanka kasvien alle niin, ettei se litistä niitä ja kiinnitä kukkalanka kranssipohjan takapuolelle.

8. Käytä kranssin ripustamiseen kaunista nauhaa tai nyöriä, niin saat siitä upean koristeen.

VINKKI! Kun kranssi on tehnyt tehtävänsä, voit irrottaa materiaalit. Olkikranssipohjan voit hyvin käyttää uudelleen.

Näin koristelet kranssin

Koristeena voit käyttää oikeastaan ihan mitä tahansa, mistä pidät.

Voit myös käyttää kotoasi ja puutarhastasi löytyviä materiaaleja. Tässä koristeina on käytetty mustakaalia, ruusukaalia, punasipulia ja omenoita. Pohjassa on tuijaa, kuusta ja katajaa.

Jos haluat säästää vaivaa, etkä tehdä kranssia alusta asti itse, tutustu Plantagenin valmiisiin kransseihin. Ne on tehty pelkistä kuusenhavuista, ja voit itse koristella ne.

Kranssiin voi kiinnittää myös vaikka tonttuja. Löydät laajan valikoiman erilaisia tonttuja lähimmästä Plantagenin myymälästä.

Tee syyskranssi kanervista

Kanervakranssi valmistetaan samalla tavalla kuin yllä kuvattu kranssi. Materiaalina käytetään nyt vain kanervia.

Tarvitset kranssiin:

 • 4-5 ”Garden Girls” -kanervaa (vaaleanpunainen)
 • 4-5 ”Skyline” -kanervaa (vihreä)
 • 1-2 marjakanervaa
 • Olkikranssipohja, 35 cm
 • Kukkalankaa
 • Puutarhasakset tai vahvat sakset

Tässä kranssissa on keskellä vaaleanpunaisia Garden Girls-kanervia ja ulko- ja sisäsyrjällä vihreitä Skyline-kanervia. Koristeeksi lisättiin marjakanervia.

VINKKI
Leikkaa varvut irti läheltä ruukun reunaa, niin saat mahdollisimman pitkät varvut, joita on helppo käsitellä. Taivuta kanervat kranssipohjan linjan mukaisesti.

Lue lisää

Tee itse köynnöskoriste >>
Tee itse jouluasetelma >>
Katso kaikki kranssi >>

Olkikranssi

Korkeus 35 cm, Puunvärinen

599
Lue lisää

Skimmia

Ø10.5 cm, Punainen

1499
Lue lisää

Oksasakset ohileikkaava

Pituus 21 cm

1499
Lue lisää

Rautalanka

Leveys 0,028 cm, Vihreä

299
Lue lisää

Tonttu Stan

Korkeus 28 cm, Punainen

299
Lue lisää
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc