Saat viihtyisyyttä parvekkeelle tai terassille kasveilla ja kukilla. Suurten ruukkujen ja parvekelaatikoiden avulla voit luoda ihanan vihreän keitaan jopa kerrostaloparvekkeelle kaupungin keskustassa.

Kasveja parvekkeelle ja terassille

Istutukset parvekkeella ja terassilla

 • Sesonkikasvit parvekkeella
  Sesonkikasvit ja kesäkukat viihtyvät ulkona ruukuissa. Ne ovat yksivuotisia kasveja, jotka kukkivat pitkään koko kevät- ja syyshallojen välisen ajan. Monia lajeja kasvatetaan myös kauniin lehdistön takia.
   
 • Perennat ja muut monivuotiset kasvit – täydelliset terassille
  Pensaat, puut, köynnökset ja perennat sopivat erinomaisesti kasvamaan suurissa ruukuissa ja viljelylaatikoissa. Ne kukkivat lyhyemmän aikaa kuin kesäkukat, mutta niiden etuna ovat koko, rehevät oksat ja kaunis lehdistö. Jos tilaa on paljon, kannattaa valita suurehkoja kasveja, jotka ovat näyttäviä ja tunnelmallisia. Korkeiksi ja leveiksi kasvavat puut ja pensaat tuovat terassille ja parvekkeelle viihtyisää vihreyttä. Monet maanpeiteperennat sopivat kasvamaan myös kookkaissa ruukuissa muiden kasvien aluskasvina.
   
 • Vihannekset ja yrtit
  Oman vihannes- ja yrttisadon kasvattaminen on suosittua, ja se onnistuu myös ruukussa parvekkeella. Valittavissa on paljon erilaisia siemeniä ja pikkutaimia viljelyä varten. Satoa kannattaa korjata usein, jotta kasvit innostuisivat kasvattamaan uusia versoja! Ruukuissa voidaan kasvattaa myös monivuotisia hyötykasveja, kuten herukoita, karviaisia, puutarhamansikoita ja kuukausimansikoita.

Istutusten hoito

 • Sopiva istutusastia
  Periaatteessa istutusastiaksi käy mikä vain. Tärkeintä on, että astia on riittävän tilava, jotta kasvualusta muodostaisi kasveille pienen ravinne- ja vesivaraston. Ruukun pohjassa on hyvä olla yksi tai useita reikiä, jotta ylimääräinen vesi pääsisi valumaan pois ja mullan kosteutta voitaisiin hallita.
   
 • Oikeanlainen kasvualusta
  Kesäkukkien ja monivuotisten kasvien istuttamiseen kannattaa käyttää laadukasta puutarhamultaa tai U-multaa ja salaojittaa ruukku 10 cm:n kerroksella kevytsoraa. Vihanneskasvien ja marjojen kasvatukseen on suositeltavinta käyttää vihannes- ja yrttimultaa.
   
 • Riittävä lannoitus
  Lannoita kasveja säännöllisesti koko kesän ajan. Syötäville kasveille kannattaa valita luonnonmukainen lannoite.
   
 • Säännöllinen kastelu
  Kastele kasveja säännöllisesti, jotta ne kasvaisivat rehevästi. Kokeile mullan kosteutta työntämällä sormi multaan. Mullan pitäisi olla hieman kosteaa. Hellepäivinä on paras kastella aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jotta kasvit saisivat hyödynnettyä kasteluveden.

 Lisävinkkejä kasvatukseen parvekkeella ja terassilla

Viljelyä parvekkeella >>
Perennat ruukussa >>Tupsulaventeli rungollinen
Kanta-asiakas -25%

Tupsulaventeli rungollinen

Ø14 cm, Sininen

1799
Lue lisää

Kastelukannu

5 L, Harmaa

2399
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta