Pidennä viljelykautta lavakauluskasvihuoneella

Minkälaisia etuja lavakauluskasvihuoneessa viljely tarjoaa? Se muun muassa pidentää viljelykautta ja suojaa kasvejasi kauriilta ja linnuilta. Lisäksi se on näyttävä ja helppo rakentaa itse.

Pidennä viljelykautta lavakauluskasvihuoneella

Lavakauluskasvihuoneen hyödyt

Lasi- tai muovikatolla varustettu lavakaulus pidentää viljelykautta ja suojaa hedelmiä ja vihanneksia säältä, tuulelta ja eläimiltä. Lavakauluksen päälle rakennettu minikasvihuone:

  • suojaa kauriilta, linnuilta ja tuhoeläimiltä.
  • suojaa tuulelle ja sateelle herkkiä lajikkeita.
  • tarjoaa kasveille lämpimän ja tasaisen mikroilmaston.
  • on perinteistä kasvihuonetta edullisempi ja vie vähän tilaa.

Vinkki: Muista ilmastoida kasvihuonetta lämpiminä päivinä, jotta lämpötila ei nouse liian korkeaksi. Poista tai avaa lasikatto ilmanvaihdon tehostamiseksi.

Tee oma kasvihuone lavakaulukseen

Voit itse rakentaa lavakaulukseen yläosan, joka tekee siitä pienen kasvihuoneen. Yksi vaihtoehto on taivutetuista pvc-putkista ja peitekankaasta rakennettu viljelytunneli. Toinen on muovipeite, joka luo lämpimämmän ja tasaisemman ilmaston lavakaulukseen. Kangas suojaa tuulelta, auringolta ja linnuilta, kun taas muovi pääasiassa ylläpitää kasvihuoneen lämpöä ja kosteutta.

Vanhat ikkunat hyötykäyttöön!

Oman minikasvihuoneen rakentamisessa voi hyödyntää vanhoja tuplaikkunoita. Luot nopeasti yksinkertaisen suojan sadetta ja tuulta vastaan, kun asetat ikkunat avattuina lavakauluksen runkoa vasten, kuin ylösalaisin käännetyksi V-kirjaimeksi. Kiinnittämällä päätyihin rakennusmuovia saat täydellisesti viljelyyn soveltuvan minikasvihuoneen. Sadevesi valuu kaltevia ikkunapintoja pitkin alas, eikä keräänny huipulle.

Lavakauluskasvihuoneen hoito

Kasvihuoneviljelmän säännöllinen ilmastointi ja tuuletus on tärkeää, sillä se estää homehtumisen ja muodostuneen mikroilmaston liiallisen kuumenemisen. Huolellisilla hoitotoimenpiteillä voit viljellä lavakauluskasvihuoneessasi vuosien ajan.

Valmistaudu seuraavaan kauteen puhdistamalla kasvihuone

Kun syksy saapuu ja viljelykausi on ohi, on tärkeää puhdistaa lavakauluskasvihuone huolellisesti. Poista kaikki juuret ja kasvien jäänteet, koska ne voivat talven aikana muodostaa hometta ja sienikasvustoa. Pese sisäseinät ja katto hellävaraisella saippualla tai ympäristöystävällisellä tiskiaineella. Sen jälkeen voit varastoida kasvihuoneesi odottamaan seuraavaa viljelykautta.

Lue lisää

Näin rakennat istutuslaatikon >>
Viljely lavakauluksessa – näin onnistut >>
Viljele tehokkaasti pienessä tilassa >>

Olet tässä:


Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta