Tee jouluasetelma, joka sopii myös uuteenvuoteen

Jouluksi tekemäsi asetelma voi säilyä pitkään hyvänä. Tee pohja vihreistä kasveista ja käytä mieleisiäsi koristeita ja kukkivia kasveja. Vaihtamalla koristeet saat helposti uuteenvuoteen sopivan asetelman. Juhlapäivien jälkeen voit istuttaa viherkasvit ruukkuihin.

Tee jouluasetelma, joka sopii myös uuteenvuoteen

Tutki ensin, mitä kaikkea sinulla jo on kotona ja hanki lisäksi suosikkikukkiasi. Käytä leikkokukkia ja laita ne pienissä maljakoissa asetelmaan. Lisää haluamiasi koristeita ja oksia, jotta saat juuri itseäsi miellyttävän tunnelman, esimerkiksi punaista jouluksi ja valkoista uudeksivuodeksi.

Jos laitat asetelmaan kynttilöitä, ole huolellinen niiden kanssa, äläkä koskaan jätä palavia kynttilöitä yksin.

Vinkkejä jouluasetelman materiaaleiksi

  • Ruukkukasvit, esimerkiksi unelma, minikasvit, sananjalka, lankaköynnös, mehikasvit
  • Sinkkilaatikko tai muu istutusastia, jossa on korkeat reunat.
  • Pieni maljakko
  • Joulukukkia
  • Kynttilänjalka
  • Koristeita, kuten esimerkiksi lasilintu, omenoita, käpyjä, oksia, kuivahtaneita kasveja luonnosta/puutarhasta
  • Sammalta
  • Multaa

Näin onnistut jouluasetelman tekemisessä

Sijoittele kasveja eri paikkoihin, ennen kuin istutat ne lopullisesti. Näin löydät kauneimman kokonaisuuden.

Huomioi myös, millaiseen paikkaan jouluasetelma on tarkoitus laittaa esille. Miltä asetelma näyttää etu- ja takapuolelta? Vai sijoitetaanko se keskellä pöytää, jolloin sitä katsellaan kaikista suunnista?

Näin teet jouluasetelman

Levitä istutusastian pohjalle paksu kerros multaa niin, että se yltää vähän alle puolen välin astiaa.

Poista kasvien muoviruukut ja istuta ne asetelmaan. Kasvit on hyvä istuttaa mahdollisimman alas, jotta ne eivät kurkista astian reunan yli. Istuta ensin suuret kasvit, jotka luovat asetelmaan raamit.

Sijoita kynttilänjalka haluamaasi kohtaan, mutta huomaa, että kynttilä on hyvä laittaa tarpeeksi kauaksi kasveista paloturvallisuuden vuoksi.

Lisää asetelmaan kasveja ja peitä paljaat multakohdat sammaleella. Kannattaa käyttää erikokoisia kasveja, joilla on eri muotoiset lehdet. Näin saat kauniin vaihtelevan kokonaisuuden.

Sijoita maljakko sopivaan kohtaan ja koristele asetelma oman mieltymyksesi mukaan. Löydät luonnosta kauniita koristeita, esimerkiksi laukkapalloja, joiden kukinta on jo ohi. Kiinnitä huomiota myös asetelman korkeuteen.

Laita maljakkoon haluamiasi kukkia. Me käytimme tässä leikkoamarylliksia. Voit käyttää myös joulukuusen koristeita, kuten tämä lasilintu. Muista kastella. Kokeile sormella, onko multa kuivaa ja tarvitseeko se vettä.

Kun leikkokukka on kuihtunut, se on helppo vaihtaa uuteen. Joulun jälkeen voit vaihtaa koristeet uudenvuoden juhlinta an sopiviksi.

Kun uusivuosi on ohi, voit istuttaa viherkasvit ruukkuihin ja asettaa ikkunalle.

Lisää tee itse -vinkkejäUnelma

Korkeus 10 cm, Vihreä

399
4 kpl 11,99
Lue lisää

Maljakko Vendela

Korkeus 11 cm, Läpinäkyvä

799
Lue lisää

Kanelitangot

250 g, Ruskea

599
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta