Tällä hetkellä kasvitrendien aallonharjalla komeilevat värikkäät ja suurilehtiset huonekasvit. Ja mitä enemmän kasveja on, sen parempi. Kertakäyttökulttuuri on nyt sen sijaan kaikkea muuta kuin trendikästä. Haluamme pitää kasveistamme hyvää huolta ja valitsemme mielellämme sellaisia yksilöitä, joita on helppo myös lisätä.

Trendikkäät kasvit 2022

Kasveilla on tärkeä merkitys hyvinvoinnillemme, ja juuri nyt haluamme ympäröidä itsemme vihreällä niin kotona, töissä kuin koulussakin. Ja miksi emme haluaisi, sillä kasvit saavat meidät voimaan paremmin ja rentoutumaan.

Trendikkaat kasvit

Trendi 1

Mitä enemmän kasveja, sen parempi

Tämä trendi on yksiselitteinen. Haluamme lisää kasveja kotiin. Isoja ja pieniä, matalia ja korkeita. Olohuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja työhuoneeseen. Samanaikaisesti olemme entistäkin tietoisempia valintojemme ympäristövaikutuksista. Pyrimme pelastamaan kuihtuneet ja tuholaisten hyökkäyksen kohteeksi joutuneet kasvit sen sijaan, että heittäisimme ne pois.

Pyrimme myös lisäämään kasveja pistokkaista. Kierrätys, vaihtokaupat ja jakaminen ovat nyt muodissa, ja kasvien maailma tarjoaa tähän monia mahdollisuuksia. Voimme vaihtaa pistokkaita muiden kanssa ja saada siten kokoelmiimme uusia lajeja. Tällaisista vaihtokaupoista hyötyy meidän lisäksemme myös maapallo.

Trendi 2

Kuviolliset ja värikkäät lehdet

Viherkasvit eivät ole pelkästään vihreitä. Tämän hetken trendikkäimpien kasvien lehdet ovat kuviollisia ja värikkäitä. 

Alokasia

Alokasia (Alocasia) on epäilemättä yksi vuoden trendikkäimmistä kasveista. Tämän trooppisen kasvin tunnistaa suurista ja kauniista lehdistä, joissa on paksut ja koristeelliset lehtisuonet. Alokasioita on saatavilla useita erinäköisiä ja -kokoisia, joista pienimmät ovat 20 cm pitkiä ja suurimmat reilusti yli metrin mittaisia. Esimerkiksi ’Pink Dragon’ -lajike ihastuttaa vaaleanpunaisilla varsillaan, ’Black Velvet’ samettisella ja tummalla lehdistöllään ja ’Dragon Scale’ smaragdinvihreillä lehdillään, joita halkovat marmorimaiset lehtisuonet.

Alokasia – tutustu valikoimaamme

 

Kirjolehti

Kirjolehti (Caladium) kuuluu vuoden 2022 trendikkäimpiin kasveihin ohuine, sydämenmuotoisine lehtineen, jännittävine kuvioineen ja hurmaavine väreineen. Kasvia on saatavissa useissa ainutlaatuisissa väriyhdistelmissä, ja sen lehdet vaihtelevat herkästä vaaleanpunaisesta syvään punaiseen. Kirjolehdet ovat hyvä esimerkki kuviollisista ja värikkäistä muotikasveista, mutta ne poikkeavat yhdessä suhteessa monista muista. Kirjolehti on nimittäin mukulakasvi. Kun päivät lyhenevät syksyllä, kirjolehti asettuu talvilevolle ja pudottaa lehtensä. Oikeanlaisella hoidolla se kuitenkin herää henkiin jälleen keväällä, kun päivät muuttuvat valoisammiksi. Kasvukautta on mahdollista pidentää kasvivalon avulla.

Kirjolehti – tutustu valikoimaamme

 

Maija 

Maija (Calathea) hurmaavat upean kirjavilla lehdillään. Lehdet kurottavat päivisin kohti aurinkoa ja sulkeutuvat yöksi. Lehdet vaihtelevat suuresti muodoltaan, pyöreistä ja soikeista teräväkärkisiksi. Myös lehtien väritys voi vaihdella vaaleasta tummaan vihreään, ja useiden lehtien alapuoli on väriltään violetti. Maijat tarjoavat jokaiselle jotakin.

Maija – tutustu valikoimaamme

 

Kumiviikuna

Kumiviikuna (Ficus elastica) on todellinen retrosuosikki. Nyt se on jälleen suosionsa huipulla kiiltävine tummanvihreine lehtineen. Kumiviikuna on lisäksi varsin helppohoitoinen kasvi, eli juuri sitä, mitä toivomme!

Kumiviikuna – tutustu valikoimaamme

 

Värinokkonen

Värinokkonen eli isokirjopeippi (Coleus) on vakioilmestys trendikkäiden kasvien joukossa. Useissa eri väreissä hehkuvan lehdistönsä ansiosta siitä on tullut suosittu ja katseen vangitseva sisustuselementti.

Yksi isokirjopeipin suosion salaisuuksista on sen helppohoitoisuus ja jakamisen helppous. Siten se vastaa täydellisesti sitä, mitä juuri nyt kasveilta toivomme.

Värinokkonen – tutustu valikoimaamme

 

Trendi 3

Suuret vihreät lehdet

Tänä vuonna haaveilemme jättimäisistä trooppisista kasveista, joilla on suuret ja kauniit lehdet. Lähes puun kokoinen kasvi muuttaa kodin ilmeen hetkessä ja luo huoneeseen harmonisen tunnelman. Yhdistä erinäköisiä ja -pituisia kasveja ja luo kotiin viidakkomaista tunnelmaa.

Kolibrikukka

Kolibrikukka (Strelitzia) on yksi tämän hetken trendikkäimmistä kasveista. Sen vaikuttavan kokoiset vihreät lehdet kasvavat viuhkamaisesti kasvin tyvestä. Suurikokoinen yksilö luo kotiin trooppista tunnelmaa. Sijoita kolibrikukka ruukussaan lattialle tai korosta sen vaikuttavuutta entisestään nostamalla se jalustalle tai sivupöydälle.

Kolibrikukka  – tutustu valikoimaamme

 

Lyyraviikuna

Trendikkäitä viikunoita on saatavilla useita erilaisia. Lyyraviikunan (Ficus lyrata) suuret ja vihreät lehdet ovat juuri nyt erityisen muodikkaat. Kasvin lehdet muistuttavat muodoltaan lyyraa, ja se kannattaa sijoittaa lattialle suuressa ruukussa erilleen muista kasveista. Pyyhi lyyraviikunan lehtiä säännöllisesti kostealla, niin se voi vieläkin paremmin.

Lyyraviikuna – tutustu valikoimaamme

 

Peikonlehti

Trendikäs peikonlehti ’Deliciosa’ jatkaa voittokulkuaan myös vuonna 2022. Kasvin helposti tunnistettavissa olevat lehdet koristavat julisteita ja koruja, ja sillä on keskeinen rooli usean kodin sisustuksessa. Samanaikaisesti yhä useampi vihersisustaja havahtuu huomaamaan, että peikonlehtiä on olemassa myös muita lajikkeita, kuten aarnipeikonlehti ‘Adansonii’ (Monkey mask), jonka lehdet ovat reikäiset, ja harvinaisempi ’Thai Constellation’, joka on ’Deliciosa’ -lajikkeen geneettinen mutaatio ja jonka lehtiä koristavat kermanvalkoiset läikät.

Peikonlehti kasvaa nopeasti ja saat siitä helposti isokokoisen kasvin, jos se viihtyy sille valitussa paikassa. Peikonlehden lisääminen on suosittua. Leikkaa kasvista varovasti versoja ja istuta ne omiin ruukkuihinsa tai leikkaa siitä yksi varsi ja aseta se veteen. Kun varteen on kasvanut juuret, voit istuttaa sen ruukkuun.

Peikonlehti – tutustu valikoimaamme

 

Trendi 4

Kasvit, jotka luovat välimerellistä tunnelmaa

Ehkäpä syynä ovat kaikki peruuntuneet etelänmatkat, että välimerelliset kasvit ovat tämän hetken trendikkäimpien listan kärkisijoilla. Selvää on, että yhä useampi meistä luo kotiinsa Välimeren tunnelmaa kasveilla, jotka on tyypillisesti liitetty eteläiseen Eurooppaan. Kesällä kasvit voi siirtää terassille.

Viherliljapuu

Viherliljapuu (Cordyline) on näyttävä ja helppohoitoinen kasvi, jolla on pitkät ja ohuet lehdet. Se viihtyy hyvin ulkona ruukussa tai kukkapenkissä, mutta on hallanarka. Viherliljapuuta on saatavilla useissa eri väreissä, ja sen lehdet vaihtelevat raikkaasta vihreästä viininpunaiseen.

Verililjapuu – tutustu valikoimaamme

 

Oliivipuu ja sitruunapuu

Oliivipuu ja sitruunapuu vievät ajatukset välittömästi Välimerelle. Nämä ajattomat klassikot ovat aina muodissa. Ainavihanta oliivipuu kasvaa hitaasti, ja sen tunnusomaisten harmaanvihreiden lehtien alapuoli on lähes hopeanvalkoinen. Sitruunapuusta voit saada satoa mehukkaiden keltaisten sitruunoiden muodossa, ja sen kukat tuoksuvat ihastuttavilta. Kumpikin puu viihtyy kesäisin ulkona, mutta talvehtii mieluiten viileässä, valoisassa ja kosteassa paikassa. 

Oliivipuu ja sitruunapuu  – tutustu valikoimaamme

 

Lisää vinkkejä ja neuvojaOstoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta