Postinumero |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.
Kasvata ihastuttavia kaaleja

Kaali on yksi antioksidanttipitoisimmista vihanneksista ja sitä voi viljellä tuloksekkaasti pohjoismaisessa ilmastossamme. Tämän lisäksi kaali on koristeellinen ja ennen kaikkea lehtikaali säilyy niin kauniina kuin hyödyllisenäkin pitkälle talveen.

Helposti viljeltävät suosikit täynnä vitamiineja ja hivenaineita

Lehtikaali, kurttukaali ja kiinankaali ovat helpoimmin viljeltävät kaalilajikkeet. Ne viihtyvät myös hieman kevyemmässä mullassa, eivätkä tarvitse useiden muiden kaalilajikkeiden tavoin kovinkaan paljon ravinteita. Lehtikaali voidaan kylvää suoraan kasvatuspaikkaansa kesän alussa tai mikäli satoa halutaan saada aikaisemmin, se voidaan istuttaa keväällä sisätiloihin pieniin ruukkuihin, joista se on kätevä siirtää ulos lämpimien ilmojen saapuessa.

Kiinankaali on parasta kylvää heinäkuussa, kun päivät ovat hieman lyhyempiä, jotta voidaan välttää ravinteiden ohjautuminen pelkkiin kukintoihin.

Kurttukaali on hieman tuntemattomampi, mutta sillä on kaikki edellytykset tulla kestosuosikiksi. Sen pää on avonainen ja lehdet kiharaiset. Kurttukaali sopii yhtä mainiosti niin syötäväksi kuin koristeeksikin. Pääset hieman helpommalla ostamalla valmiit taimet ja istuttamalla ne ulos. Nämä lajikkeet viihtyvät aurinkoisessa, osittain varjoisessa paikassa sekä useammissa maaperissä, mutta vaativat kasvaakseen ravinteikkaan, kuivan maaperän. Tasainen ravitsemus takaa parhaimman lopputuloksen. Kastele kaalta säännöllisesti ja pidät sen hyvässä kunnossa. Mikäli lehdet muuttuvat keltaisiksi, tämä kertoo kaalin tarvitsevan enemmän ravinteita ja vettä. Pitääksesi kaaliperhoset loitolla peitä kaalit mielellään kuituliinalla. Kirput puolestaan pysyvät poissa, jos istutat lehtikaalin kaveriksi kehäkukkia, samettikukkia tai sipulia.

Sadonkorjuu ja käyttö

Lehtikaali voi viihtyä kasvupaikassaan pitkäänkin ja jotkin lajikkeet selviävät jopa kymmenestä pakkasasteesta. Lehtikaali jatkaa kasvamistaan jopa syksyyn asti ja kylmyyden saapuessa sen maku kehittyy pidemmälle niin, että muutaman hallayön jälkeen se on parhaimmillaan. Lehtikaali on täydellistä, kun se kuullotetaan, maustetaan ripauksella suolaa ja pippuria sekä laitetaan lisukkeeksi salaattiin. Lehtikaalta voi myös syödä sellaisenaan tai valmistaa siitä kaalikeittoa, joka on yksi kestosuosikeista.

Kiinankaali kasvaa suhteellisen nopeasti. Se kerätään talteen noin 7-8 viikon kuluttua istutuksesta, kun sen päät yhdistyvät toisiinsa.

Kurttukaalin sato voidaan korjata, kun sen pää muuttuu läpikuultavaksi. Kurttukaalin maku on mieto ja se sopii erinomaisesti niin lämpimiin kuin kylmiinkin ruokiin, kuten kaalikääryleet ja coleslaw. Kurttukaalia voidaan varastoida syksyllä maksimissaan parin kuukauden ajan.

Itsepäisille tai kokeneille

Keräkaali, punakaali, kukkakaali ja parsakaali vaativat kasvattajaltaan hieman enemmän. Menestyäkseen ne vaativat hyvin lannoitetun, savisen maaperän sekä runsaasti typpeä, jota voidaan lisätä lannoittamalla joko kananlannalla tai ruoholla. Useat tuholaiset suorastaan rakastavat kaalta.

Lue lisää

Lehtikaali >>
Kaali >>

Lehtikaali ' Westland Autumn'

Monivärinen

099
Ota 5 maksa 4
Lue lisää

Kiinankaali 'Michihili'

099
Ota 5 maksa 4
Lue lisää

Savojinkaali 'Aubervilliers'

Monivärinen

199
Ota 5 maksa 4
Lue lisää
Ei sesongissa
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc