Näyttävät kirjavalehtiset viherkasvit, retroklassikot ja kukkivat kasvit sijoittuvat tämän vuoden suosikkikasvien listalla kärkipaikoille. Helppohoitoiset kasvit ja kasvit joita on helppo lisätä pistokkaiden avulla kasvattavat suosiotaan. Onneksi tällaisia kasveja on laaja valikoima josta valita.

Trendikkäät kasvit 2023

Sisäkasvit ovat edelleen suomalaisten suosiossa ja kiinnostus jatkaa kasvuaan, 51 prosenttia*meistä pitää viherkasveja tärkeänä sisustuselementtinä. Kasvien ulkonäön lisäksi monien kasvimieltymyksiin vaikuttavat ympäristötekijät ja kestävän kehityksen ajattelu. Samalla taidot huolehtia kasveistamme paranevat jatkuvasti.

1. Rehevän vihreää ja näyttävän kirjavaa

Viime vuosina viherkasvit ovat olleet ylivoimaisesti ykkösiä suosittujen kasvien kärkilistauksessa. Listalta löytyy vihreälehtisten ohella suuri joukko värikkäitä kirjavalehtisiä kasveja jotka ovat nousseet trenditietoisten sisustajien suosioon.

Top 5 värikästä kirjavalehtistä viherkasvia
     

Alokasia
Runsas valikoima värikkäitä lajikkeita, joilla on koristeelliset lehtisuonet nostavat alokasian listan kärkeen, ehdoton ykkönen kirjaviin lehtiin hullaantuneille. Tänä vuonna myymälöihimme ilmestyy lisäksi uusia upeita alokasialajikkeita. Alokasia – tutustu valikoimaamme

 

Köynnösvehka
Sekä yksiväriset että kirjavalehtiset köynnösvehkat kuuluvat trendikasveihin. Tämän vuoden uudet tulokkaat ‘Prince of Orange’ ja ‘Red sun’, sekä maagisen kaunis‘White Wizard’ vihreän ja valkoisenkirjavilla lehdillä, ovat vastustamattoman kauniit!
Köynnösvehka – tutustu valikoimaamme

 

Maija
Maijan lehtien kuvioissa ja koossa on valtavasti vaihtelua, joten niistä saa näyttävän kasviryhmän kotiin. Todellisia luonnon taideteoksia joiden lehtien kauniita kuvioita ja kasvua on mielenkiintoista seurata. Lisää uutuuksia on tulossa.
Maija – tutustu valikoimaamme

 

Begonia
Helppohoitoisen begonian tuhansista lajikkeista varmasti jokainen löytää itselleen mieluisan. Viime vuosien suosikkeja ovat olleet täplikkäät 'Maculata' ja 'Hotspot' lajikkeet, ja nyt näyttävä Rex-Ryhmään kuuluva kuningasbegonia kasvattaa suosiotaan.
Begonia – tutustu valikoimaamme

 

Ihmepensas
Värikkäät kirjavat lehdet ovat kuin värien ilotulitus. Tämä kasvi erottuu kodin sisustuksesta ja saa varmasti huomiota osakseen.
Ihmepensas – tutustu valikoimaamme

 

2. Kukkivat sisäkasvit tekevät paluuta

Kiinnostus kukkivia kasveja kohtaan on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Sekoittamalla erivärisiä ja muotoisia viherkasveja kukkivien ruukkukasvien kanssa voit luoda elävämpiä tiloja kotiisi.

Top 5 kukkivaa kasvia
     

Kiinanruusu (Hibiscus)
Isokokoiset kukat kirkkaissa väreissä ovat kiinanruusun tunnusmerkkejä. Tämä huonekasvi on sekä helppohoitoinen että kestävä – lisäksi kiinanruusun pistokkaita on helppo juurruttaa.
Kiinanruusu – tutustu valikoimaamme

 

Timanttiananas (Guzmania)
Trooppinen ulkonäkö ja kestävät kukat ovat tehneet timanttiananaksesta suositun. Lisäksi se on helppohoitoinen! Koruananas on toinen tutustumisen arvoinen koristeananas, jolla on koristeelliset värikkäät lehdet.
Timanttiananas – tutustu valikoimaamme

 

Orkidea
Trendikasveiksi lukeutuvat myös kaikki orkideat. Varsinkin jos poistat kaarnan, huuhtelet juuria ja asetat lasimaljakkoon jossa vain juuret yltävät veteen.
Orkidea – tutustu valikoimaamme.

 

Silopusukki (Nematanthus gregarius)
Silopusukki on kestävä kasvi joka ei vaadi paljon kastelua ja hoitoa. Kiiltävät, mehikasvimaiset lehdet ja oranssinkeltaiset, pulleat kukat puhkeavat lehtihangoista
Tutustu silopusukkiin

 

Maljaköynnös (Mandevilla)
Tätä kasvia mielletään usein kesäkukaksi jonka kukintaa voi ihailla ulkona kesäaikaan, mutta maljaköynnös viihtyy myös sisällä. Sisällä kasvi tarvitsee runsaasti auringonvaloa kukkiakseen, joten sijoita aurinkoiselle paikalle.
Maljaköynnös – tutustu valikoimaamme

 

3. Suositaan helppohoitoisia kasveja

Kasviharrastuksen aloittelevalle helppohoitoiset kasvit ovat oikea valinta, mutta yhtälailla pitkään kasvien parissa toimineelle kasvikonkarille. Helppohoitoisten kasvien suosio jatkaa kasvuaan ja ovat suomalaisten kiinnostuksen kärjessä - 65 prosenttia* suomalaisista ovat kiinnostuneita helppohoitoisista kasveista.

Top 5 helppohoitoista kasvia
     

Laikkuvehka (Aglaonema)
Laikkuvehka pärjää vähällä valolla, erinomainen kasvi vaikkapa kylpyhuoneeseen.Viime aikoina laikkuvehka on ollut hyvin kysytty kasvi, jota on ollut vaikea hankkia. Nyt saamme vihdoin useampia lajikkeita myyntiin myymälöihimme.
Laikkuvehka – tutustu valikoimaamme

 

Burmaneväpalmu (Caryota mitis)
Erikoinen burmaneväpalmu on kiinnostava tuttavuus – luot hetkessä kodista vihreän trooppisen keitaan reheväkasvuisen palmun avulla.
Tutustu burmaneväpalmuun

 

Tulilatva (Kalanchoe)
Perinteinen Blossfeldiana-Ryhmään kuuluva tulilatva ei vaadi paljon hoitoa ja kukkien värivalikoima on todella runsas, täynnä hienoja värisävyjä. Lisäksi tulilatva viihtyy hyvin ulkona kesäaikaan. Tutustu myös muihin itulehtilajikkeisiin kuten, 'Surprising Desert' ja 'Aurora Borealis'.
Tulilatva – tutustu valikoimaamme

 

Anopinkieli (Sansevieria)
Anopinkieli on vahvarakenteinen ja helppohoitoinen kasvi. Jos olet kyllästynyt perinteisen anopinkielen ulkomuotoon kannattaa tutustua muihin Sansevieria-lajikkeisiin, kuten komeaan keihäsanopinkieleen.
Anopinkieli – tutustu valikoimaamme

 

Villakko
Senecio rowleyanus eli helmivillakko on ihastuttava mehikasvi. Pitkät versot ja pienet pyöreät lehdet muistuttavat helminauhaa! Tutustu myös Senecio peregrinus villakkoon jolla on delfiinejä muistuttavat lehdet. Molemmat ovat helppohoitoisia kasveja jotka viihtyvät hajavalossa. 

 

4. Retrokasvien paluu

Helppohoitoiset kasvit yleistyvät, ja yhdessä niiden kanssa retrokasvit tekevät paluuta. Monet tämän päivän trendikkäistä kasveista ovat 70- ja 80-luvulta. Nämä viehättävät kasvit ovat jälleen löytäneet tiensä moneen kotiin. Kasvitrendit vaihtuvat säännöllisin välein, kuten muutkin trendit. Monet vanhemmista klassikoista ovat kestäviä kasveja, jotka viihtyvät kodin sisäilmastossa.

Top 5 retrokasvia 
     

Kultaköynnös
Klassikko kultaköynnös tuo runsaasti vehreyttä pienellä vaivalla. Kasvin pitkät vesot kasvavat nopeasti pituutta, erinomainen sekä amppelikasvina että köynnöskasvina.
Kultaköynnös  ̶  tutustu alikoimaamme

 

Posliinikukka (Hoya)
Köynnöskasvi posliinikukka on ajaton klassikko 80-luvulta, myydään yleensä tuettuna kaareen tai kartioon.Helppohoitoinen kasvi joka kukkii valkoisilla tuoksuvilla kukilla jos valoa on riittävästi.
Posliinikukka – tutustu valikoimaamme

 

Kumiviikuna
Kumiviikuna on retrosuosikki joka on todella vaatimaton hoidon suhteen. Kestävä kasvi josta löytyy runsaasti erilaisia muunnoksia. Paksut isot lehdet voivat olla perinteisen tummanvihreät, kermanvalkoisenkirjavat tai roosanvivahteiset.
Kumiviikuna  ̶  tutustu valikoimaamme

 

Kirjovehka (Dieffenbachia)
70-luvun suosikki kirjovehka on tullut takaisin jäädäkseen, komeat isot lehdet ja kauniit vihreän- ja valkoisensävyiset lehtikuviot herättävät kiinnostusta. Kestävä kasvi joka ei vaadi paljon hoitoa.
Kirjovehka  ̶  tutustu valikoimaamme

 

Rönsylilja
Viimeisin mutta ei vähäisin on rönsylilja – kestävä kasvi joka ei pienistä hätkähdä, vaikka jäisikin väliaikaisesti ilman hoitoa. Nopeakasvuinen amppelikasvi, joka kasvattaa viihtyessään kukkia pitkiin rönsyihin.
Rönsylilja  ̶  tutustu valikoimaamme

 

5. Pistokkaiden kanssa puuhastelu on lisääntynyt

Ympäristötietouden sekä kestävän kehityksen ajattelutavan lisääntymisen myötä pistokkaiden ottaminen on kasvattanut suosiotaan. Tämä trendi jatkaa kasvuaan myös tänä vuonna. Noin 40 prosenttia* suomalaisista kasvattavat pikkutaimia pistokkaista. Erityisesti lapsiperheissä pistokastrendi on kasvussa – jopa 55 prosenttia niistä jotka harrastavat viljelyä lasten kanssa, ottavat myös pistokkaita.

Top 5 kasvia joista saa helposti pistokkaita  
     

Isokirjopeippi (Coleus)
Pistokkaista innostuneelle aloittelijalle kaikkein kiitollisin kasvi on Isokirjopeippi eli värinokkonen, josta saa vaivatta erinomaisia pistokkaita. Hurmaava kasvi jota löytyy lukuisissa eri värisävyissä ja muodoissa. Trendikasvi, jonka suosio on jatkunut jo monta vuotta.
Näin otat isokirjopeipistä pistokkaita

 

Kultaköynnös
Yksi tämän vuoden suosituimmista retrokasveista, josta saa vaivatta hienoja pistokkaita. Ohjaa kasvin kasvua omien mieltymysten mukaan ja säilytä kasvi perinnöksi tuleville sukupolville.
Näin otat kultaköynnöksestä pistokkaita

 

Kilpipiilea
Valitse kilpipiilea jos haluat nopeasti valmista. Kilpipiilea kasvaa nopeasti ja tuottaa runsaasti sivuversoja joita on helppo otta talteen ja istuttaa pieniin ruukkuihin – mikä sen helpompaa!
Näin otat kilpipiileasta pistokkaita

 

Peikonlehti
Säilyttänyt asemansa jo monta vuotta trendikasvien kärjessä, kestävä kasvi jonka suosio vain jatkuu. Peikonlehdestä saat pistokkaita leikkaamalla varren ja juurruttamalla vesilasissa tai istuttamalla suoraan mullalla täytettyyn ruukkuun.
Näin otat peikonlehdestä pistokkaita

 

Kirjojuoru (Tradescantia)
Viehättävä kasvi josta helposti saa pistokkaita, joko juurruttamalla vesilasissa missä voit seurata juurien kasvua – tai pistämällä ne suoraan multaan.
Näin otat latvapistokkaita

   

Uusi kasvivuosi 2023 tarjoaa lähes kaikkea – vihreää ja värikästä, suosittujen retrokasvien jälleennäkeminen ja paljon jännittäviä uusia muunnoksia.

Löydä omat suosikit trendikkäistä kasveista
    

*Luvut ovat Plantagenin vuosiraportoinnista koskien kasvitrendejä (pdf). Raportti perustuu kuluttajatutkimukseen, johon osallistui Suomessa kansallisesti edustava otos, 1145 vastaajaa. Lisäksi useita haastatteluja on tehty kasvien, ympäristön ja luonnon, trendien ja sisustussuunnittelun asiantuntijoiden kanssa. Kumiviikuna ’Tineke’

Korkeus 30 cm, Vihreä

999
Lue lisää

Kirjovehka 'Tropic Snow'

Korkeus 100 cm, Vihreä

7999
Lue lisää

Juoru 'Nanouk'

Korkeus 35 cm, Viininpunainen

1299
Lue lisää

Kilpipiilea

Korkeus 25 cm, Vihreä

999
Lue lisää

Pilkkubegonia 'Maculata'

Korkeus 25 cm, Vihreä

1199
Lue lisää

Köynnösvehka 'Pink Princess'

Korkeus 25 cm, Vihreä

1999
Lue lisää

Ihmepensas 'Iceton'

Korkeus 60 cm, Vihreä

3499
Lue lisää
Anopinkieli ’Moonshine’
Kanta-asiakas -20%

Anopinkieli ’Moonshine’

Korkeus 30 cm, Vihreä

1099
Lue lisää

Kultaköynnös

Korkeus 20 cm, Vihreä

999
Lue lisää

Alokasia ’Silver Dragon'

Korkeus 30 cm, Vihreä

1099
Lue lisää

Laikkuvehka 'White Lime'

Korkeus 40 cm, Vihreä

3999
Lue lisää

Timanttiananas

Korkeus 40 cm, Monivärinen

17 €
Lue lisää

Silopusukki

Korkeus 15 cm, Monivärinen

999
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta